Δευτέρα, 29 Ιουνίου 1887

Ο Ηλίας Καλογεράτος, σκευαγωγός της ελληνικής ατμοπλοϊκής εταιρίας, αφού αθωώθηκε από τις κατηγορίες για τον βιασμό ενός κοριτσιού εν πλω και απολυμένος πλέον από την εταιρία που εργαζόταν, έκανε βόλτα χθες τα μεσάνυχτα στο Μαντούκι της Κέρκυρας συνοδευόμενος από δύο γυναίκες. Μέσα στο πλήθος όμως κάποιος του κάρφωσε στην πλάτη μια φαλτσέτα υποδηματοποιού. Στην πόλη λένε πως ήταν ο αδερφός του κοριτσιού που βιάστηκε κι αφού η δικαιοσύνη δεν καταδίκασε τον Καλογεράτο, εκείνος έπρεπε να πάρει το νόμο στα χέρια του για την τιμή της αδερφής του. Οι συμπολίτες του θύτη τον επαίνεσαν για το «κατόρθωμά» του ενώ κάποιοι μετέφεραν τον Καλογεράτο μέχρι το κοντινότερο φαρμακείο με την φαλτσέτα να συνεχίζει να βρίσκεται μπηγμένη στην δεξιά του ωμοπλάτη. Mετά από λίγη ώρα υπέκυψε στα τραύματά του. Ο ένοχος βέβαια δεν πιάστηκε ακόμη από τις αρχές. Ακούσαμε πως βγήκε με μια βάρκα στα ανοιχτά και πέρασε στην απέναντι ηπειρωτική παραλία.

Εκτός αυτού, άγνωστος παραμένει και ο κακούργος που φαίνεται να δολοφονεί κατά συρροή βοσκούς. Έξω από το χωριό Περλιαγκός, των Τρικάλων, βρέθηκε το πτώμα του 20χρονου βοσκού Στέφου Θάνου που δολοφονήθηκε με τσεκούρι, επίσης, έξω από την Καλαμπάκα, κοντά στο «ποιμνιοστάσιο» του Κωστάκη, νεκρός βρέθηκε ο Στέφανος Σπύρου από πυροβόλο όπλο και τέλος, στον Κλεφτόρακα της Αράχωβας, βρέθηκε το πτώμα του ποιμένα Ζαχαρία Παπαλεξανδρή. Για την ώρα, πέπλο μυστηρίου καλύπτει τις ταυτότητες και των δύο δραστών.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Η Βικτώρια Άλεξ. γεννήθηκε το 1990 στη Μυτιλήνη. Σπούδασε νοσηλευτική στην Πάτρα. Μετακόμισε στην Αθήνα τα Χριστούγεννα του '14. Η γάτα της δεν έχει όνομα. Διατηρεί το ιστολόγιο anavoleas.tumblr.com