Στις 6:16 είχα μια κλήση. Ή μάλλον μια προσπάθεια κλήσης -αναπάντητη που λένε- η οποία έφαγε τα μούτρα της στο κλειστό μου κινητό. Με ενημέρωσε γι’ αυτό μια συμμορία από pixel, που στην παρούσα κομπίνα τους είχαν πάρει τη μορφή γραπτού μηνύματος.

Είναι συνταρακτικό πως μερικά pixel μπορούν να αλλάξουν μια δεδομένη κατάσταση. Μπορούν να σου προκαλέσουν αϋπνία, να μετατρέψουν το αλκοόλ σε αίμα, να σε κάνουν χαρούμενο. Να σε συγκινήσουν.

Με συγκινούν λοιπόν μερικά pixel –αν κοιτάξω λίγο καλύτερα μπορώ να τα μετρήσω- που σχηματίζουν τη φράση: «ΕΙΧΑΤΕ 1 ΚΛΗΣΗ». Αρκούν μόνο 87 pixel για να με συγκινήσουν. Είμαι ένας σύγχρονος άνθρωπος. Ο ήλιος που ανατέλλει δεν μου κάνει καμία αίσθηση, που στο κάτω-κάτω τον βλέπω μπροστά μου και μου καίει το δέρμα. Ο ήλιος συμβαίνει τόσο έντονα που μπορεί να με πείσει ακόμα και να φωτοσυνθέσω. Μπορεί να με παγώσει με την έλλειψή του,  να με ψήσει με τη παρουσία του, να με σκοτώσει με χίλιους τρόπους. Αλλά δεν με συγκινεί. Είμαι ένας σύγχρονος άνθρωπος. Με συγκινούν 87 pixel.

Παραμυθιάζομαι από κάτι που δεν υπάρχει και πιστεύω σε κάτι που δεν συνέβη αφού δεν ξέρω ούτε το γιατί, ούτε το πώς, ούτε το πού έγινε. Συμβαίνει, σημαίνει ότι κάτι έγινε. Γίνομαι, σημαίνει ότι έχω υπόσταση, ζωή. Τι ζωή έχουν 87 pixel;

Σε μια αδιευκρίνιστη στιγμή και τόπο –ίσως και σε μια άλλη διάσταση- κάτι έγινε. Και το μόνο που έλαβα εγώ είναι 87 pixel να μου χαϊδεύουν τα μάτια. Κάτι είναι κι αυτό. Κάποια μέρα ίσως καταφέρουμε εμείς οι σύγχρονοι άνθρωποι και κάτι παραπάνω. Ίσως μπορέσουμε να κάνουμε τα  pixel  να καίνε όπως ο ήλιος, να δροσίζουν όπως η θάλασσα ή να ουρλιάζουν σαν τσακάλια.

Τον βλέπω μπροστά μου τον σύγχρονο άνθρωπο. Είναι κοντούλης. Ή μάλλον, πιο κοντός απ’ όσο θα έπρεπε. Τα μάτια του είναι μαύρα. Η αϋπνία τον έχει ρημάξει στα αριστερά κροσέ. Έχει να κοιμηθεί μέρες. Τον κατακλύζουν συνεχώς αλήθειες και τις αποκρούει με ένα αόρατο ρόπαλο του μπέιζμπολ. Η αλήθεια γι’ αυτόν είναι μια γραμμή τερματισμού που βρίσκεται πάντα 5 μέτρα πιο μπροστά. Δεν τη φτάνει ποτέ. Δεν πιστεύει σε τίποτα.

Είναι εξαιρετικό παρ’ όλα αυτά το πόσο εύκολα πιστεύει 87 pixel που του προσφέρουν απλόχερα μια αλήθεια, χωρίς να ερευνήσει ούτε λεπτό. Ο σύγχρονος άνθρωπος μπορεί να πιστέψει τα πάντα. Γι’ αυτό είμαι σίγουρος ότι θα με πιστέψετε κι εσείς αν σας πω ότι στις 6:16 είχα μια κλήση.

Θα με πιστέψετε επίσης αν σας πω ότι στις 6:16 είχα μια κλήση από τον ίδιο τον Θεό.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Ο Φοίβος Βογιατζής γεννήθηκε στην Αθήνα. Μετα από 34 χρόνια τουρισμού σε Σάμο, Σύρο και Αθήνα, εργάζεται τώρα σαν οξυγονοκολλητής στην καρίνα του Σταρ Τρεκ.