Πέτρες σκανδάλου

Ένας 11χρονος από το Ναύπλιο στις 18 Αυγούστου πέταγε πέτρες στην διερχόμενη αμαξοστοιχία από Τίρυνθα προς Ναύπλιο. Η πράξη του, σύμφωνα με τον πλημμελειοδίκη, θα μπορούσε να προκαλέσει τον εκτροχιασμό της αμαξοστοιχίας, αν ο μηχανικός δεν αντιλαμβανόταν το συμβάν και δεν σταματούσε εγκαίρως το τραίνο. Για το λόγο αυτό, ο 11χρονος Σταύρος Λοΐζος από το χωριό Κούτσι Ναυπλίου κηρύσσεται σήμερα, Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου του 1887, ένοχος από το πλημμελειοδικείο και καταδικάζεται σε πέντε χρόνια κάθειρξη.

Εντωμεταξύ, πριν από είκοσι νύχτες στο καφέ «Σαντάν» των Τρικάλων ο δικαστικός κλητήρας Κουρταλέσης, υπό την επήρεια μέθης, εκφραζόταν απρεπώς απέναντι σε μια Γερμανίδα. Ενοχλημένος από την συμπεριφορά του, ο ανθυπολοχαγός του πεζικού Δημητρίου σηκώνεται από το απέναντι τραπέζι και του κάνει παρατήρηση. Τα πνεύματα οξύνονται και μέσα στον τσακωμό ο Κουρταλέσης αρπάζει μια πέτρα και την εκσφενδονίζει στο κεφάλι του Δημητρίου. Είκοσι μέρες μετά, δηλαδή σήμερα, Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου του 1887, άφησε ο δικαστικός κλητήρας την τελευταία του πνοή, ενώ ο Κουρταλέσης, στην προσπάθειά του να γλιτώσει τη σύλληψη διέφυγε στο εξωτερικό, «ρίχνοντας μαύρη πέτρα» πίσω του.
,

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Η Βικτώρια Άλεξ. γεννήθηκε το 1990 στη Μυτιλήνη. Σπούδασε νοσηλευτική στην Πάτρα. Μετακόμισε στην Αθήνα τα Χριστούγεννα του '14. Η γάτα της δεν έχει όνομα. Διατηρεί το ιστολόγιο anavoleas.tumblr.com