10
Προχθές στο Παλαιό Φάληρο και στη θέση Άγιος Κοσμάς ο εκ Σπετσών Νικόλαος Φιλόκας, περίπου 20 ετών, ψάρευε όπως τελευταία συνηθίζεται με δυναμίτη. Κάποια στιγμή ένα φυσίγγιο αναφλέχθηκε πριν προλάβει να το πετάξει στην θάλασσα και τον διαμέλισε κυριολεκτικά.

9
Γαϊδούρι περιπλανώμενο και φορτωμένο με οπώρας βρέθηκε περιξ της Πλατείας Ομονοίας. Παρακαλείται ο κάτοχός του να προσέλθει στο αστυνομικό τμήμα για να τον παραλάβει.

8
Κατερχόμενος χθες γύρω στις 4μ.μ. στον Πειραιά με άμαξα ο στρατιωτικός ιατρός κ. Παπαδόπουλος άκουσε λίγο πιο πέρα κραυγές. Έτρεξε προς τα ‘κει κι αντίκρυσε έναν φουστανελλοφόρο με μαχαίρι πάνω σε έναν άλλο άνδρα μεσήλικα με το πρόσωπο και τα ρούχα του μέσα στα αίματα. Ο κ. Παπαδόπουλος άρπαξε αμέσως το μαχαίρι και κατάφερε να τους χωρίσει. Αφορμή, όπως μαθαίνουμε, αυτής της άγριας επίθεσης στάθηκε η κότα του Ν. Τζιώτη που ενώ είχε μπει στο χωράφι του θύματος Δ. Παντελάκη αυτός δεν την έδιωξε, όπως επιβαλλόταν, και ο Τζιώτης του επιτέθηκε. Λίγο έλειψε να θρηνήσουμε θύματα για το καπρίτσιο ενός πουλερικού.

7
Εντωμεταξύ, οι καραγωγείς το έχουν παρακάνει τελευταία με την αφαίρεση άμμου από τον Ιλισσό ποταμό. Κάποτε υπήρχε αστυνομική διάταξη που απαγόρευε αυστηρά την μεταφορά άμμου από το ποτάμι των Αθηνών γιατί δημιουργούνται λάκκοι με στάσιμο νερό που μετατρέπονται σε μολυσματικές εστίες. Ελπίζουμε ότι ο κ. διευθυντής της αστυνομίας να θυμηθεί αυτή τη διάταξη.

6
Πριν λίγες μέρες στη Λεμεσό της Κύπρο μια νεαρή απεβίωσε. Ο πατέρας της είναι ορθόδοξος ενώ η μητέρα της καθολική. Την ημέρα της κηδείας οι μισοί συγγενείς είχαν καλέσει καθολικό ιερέα και οι άλλοι μισοί ορθόδοξο. Ο καθένας μάλιστα είχε φέρει και το φέρετρό του. Το αποτέλεσμα ήταν η μητέρα της νεκρής να επιτεθεί στον ορθόδοξο ιερέα με ρόπαλο με αποτέλεσμα οι ορθόδοξοι να αρπάξουν το άψυχο σώμα της νεαρής και να πάνε να την κηδέψουν με την ακολουθία του ανατολικού δόγματος.

5
Συνελήφθησαν το πρωί οι καραγωγείς Ι. Ματαράκης και Σ. Μπίμπιζας επειδή έπαιρναν άμμο από την κοίτη του Ιλισσού. Φαίνεται ο κ. διευθυντής θυμήθηκε την διάταξη.

4
Μετά την αστυνομική απαγόρευση της μεταφοράς νεκρών με άμαξες που μετέφεραν τρόφιμα, στην πλατεία Συντάγματος και συγκεκριμένα στο καφενείο του Κρεμμυδά, συντάχθηκε επισήμως το πρώτο γραφείο νεκροφόρων αμαξών.

3
Στην πόλη αυτή είναι η αλήθεια πως συμβαίνουν μερικά πράγματα εντελώς ακατανόητα. Προχθές γύρω στις 4μ.μ. είχε αρχίσει να βρέχει καταρρακτωδώς και όλοι οι δρόμοι είχαν γεμίσει με μεγάλες λίμνες. Και όμως, αυτή την ώρα, προς γενική θυμηδία, εθεάθησαν δύο καταβρεκτικά κάρα του δήμου στην οδό Κηφισίας και την λεωφόρο Αμαλίας, προσθέτοντας κι άλλο νερό στις οδούς. «Μωρέ, αντιπολίτευση και του Θεού θα κάνει η δημαρχία σας» ακούστηκε από έναν περαστικό.

2
Πώς έρχεται η τρέλλα; Να… ο Ομέρ, μετανάστης μεθυσμένος στο οινοπνευματοπωλείο της Χαλκηδόνος την περασμένη Κυριακή σιχτίριζε τη μοίρα του για την έλλειψη χρημάτων. Απηυδισμένη η σύντροφός του του πρότεινε να πάει να πέσει στη θάλασσα μπας και ηρεμήσει. Όπως κι έγινε. Ο Ομέρ σηκώνεται, την αποχαιρετά και βουτάει από την κοντινή αποβάθρα. Σπεύδουν αμέσως για τη σωτηρία του κάποιοι περαστικοί. Στο αστυνομικό τμήμα δήλωσε πως σαράντα έτη βάδιζε στη γη και πως τώρα ήθελε να βαδίσει στη θάλασσα.

1
Όπως μας ενημερώνει ο πλοίαρχος του αγγλικού ατμόπλοιου «Οδησσός», ο κ. Τρικούπης είχε παραγγείλει από τη Ρωσία μια αγελάδα που έδινε πολύ γάλα. Δυστυχώς όμως το πλοίο έπεσε σε τρικυμία και μπάταρε με αποτέλεσμα η αγελάδα του, μαζί με άλλα 200 άτυχα βοοειδή, να πνιγούν. «Δυστυχώς εναυαγήσαμεν».