Western (2017) 

Μπορεί μια Γερμανίδα να κάνει μία τόσο to the point ταινία για τα σύγχρονα βαλκάνια; Μπορεί,  γιατί η Grisebach στήνει αυτό το western πάνω στο πλέον πανανθρώπινο δίπολο: στην ανάγκη να κατακτάς και στην ανάγκη να ανήκεις. Bonus, για όσους δεν κλωτσάνε όπως το άλογο του Λεγεωνάριου, το «Πες το μου ξανά» (του β.ε.ρ.τ.η.), στα ηχεία ενός Βουλγάρικου πανηγυριού, λίγο πριν το φανταστικό φινάλε. 


Σκηνοθεσία: Valeska Grisebach Σενάριο: Valeska Grisebach Πρωταγωνιστούν: Meinhard Neumann, Reinhardt Wetrek, Syuleyman Alilov Letifov
▶ Δείτε το τρέιλερ

Thor: Ragnarok (2017) 

-Ναι από μένα.
-Σοβαρά τώρα;

-Αμέ!
-Γιατί;
-Επειδή η οικογένεια του Odin έχει πολύ πιο ενδιαφέρουσα ίντριγκα, πολύ λιγότερο κοντούρινγκ, πολύ περισσότερο fun και πολύ καλύτερο σκηνοθέτη από τις Kardashians.


Σκηνοθεσία: Taika Waititi Σενάριο: Eric Pearson, Craig Kyle Πρωταγωνιστούν: Chris Hemsworth, Tom Hiddleston, Cate Blanchett
▶ Δείτε το τρέιλερ

I, Tonya (2017) 

Ο David Ehrlick του IndieWire λέει πως η Tonya Harding είναι ο μεγαλύτερος villain των 90’s, στην Αμερική, μαζί με τον O.J.Simpson, το Τ-1000 και τον τύπο που έφτιαξε την Crystal Pepsi. Εγώ λέω πως η Margot Robbie είναι βασίλισσα του white trash κι αν έχεις αντίρρηση δεν θα διστάσει να σε λιώσει ακριβώς όπως λιώνει τη γόπα με το παγοπέδιλό της. 


Σκηνοθεσία: Craig Gillespie Σενάριο: Steven Rogers
Πρωταγωνιστούν: Margot Robbie, Sebastian Stan, Allison Janney

▶ Δείτε το τρέιλερ

On body and soul (2017) 

Πόσο διεστραμμένα υπέροχο να γυρίσεις ένα παραμύθι μέσα σε ένα σφαγείο για δύο σπασμένους ανθρώπους που κατά βάθος νιώθουν ελάφια.


Σκηνοθεσία: Ildikó Enyedi Σενάριο: Ildikó Enyedi Πρωταγωνιστούν: Géza Morcsányi, Alexandra Borbély, Zoltán Schneider
▶ Δείτε το τρέιλερ

Lucky (2017) 

O Dean Stanton την ξέρει καλά την έρημο. Κι αν κάποτε ο Travis περιπλανήθηκε από το Μεξικό ως το Τέξας για να ξαναβρεί την Jane, σήμερα ο Lucky δεν έχει πια κουράγιο για road trips. Σέρνει τις σκονισμένες μπότες του, ποτίζει με τα σώβρακα, κάνει λίγη γυμναστική, λύνει σταυρόλεξα, καπνίζει εκεί που απαγορεύεται και συναντά τους ίδιους πάντα φίλους σε μια μικρή ταινία που μιλάει για το γήρας, τον θάνατο που έρχεται- γιατί πάντα έρχεται-και αυτό που μένει πίσω. Α, και για μια χελώνα, τον Theodore Roosevelt, που χάθηκε, αλλά αν βρεθεί, θα γίνει η γενική κληρονόμος του πιο cool πλάσματος σε αυτόν πλανήτη. Του παλιού φίλου του Lucky. Του Howard. Του δικού μας φίλου, δηλαδή. Tου David Lynch. 
Realism is a thing.


Σκηνοθεσία: John Carroll Lynch Σενάριο: Logan Sparks, Drago Sumonja Πρωταγωνιστούν: Harry Dean Stanton, David Lynch, Ron Livingston
▶ Δείτε το τρέιλερ