Listen up Philip
Philip Lewis Friedman

Η φήμη λέει πως ο χαρακτήρας του Philip βασίστηκε στον χαρακτήρα ενός από τα πιο ταλαντούχα κωλόπαιδα της αμερικάνικης λογοτεχνίας. Σε αυτόν του Philip Roth .
Μια ματιά στο letterboxd αρκεί για να απαντηθεί το ερώτημα: πόσο παπάρας είναι τελικά  ο Φίλιπ.
«Εναλλακτικός τίτλος: ο σπασαρχίδης» γράφει ο Γιάννης.
«Σκατά στους Φίλιπ αυτού του κόσμου», γράφει η Ντίνα.

Wild at heart
Bobby Peru

Ένα πολύ επικίνδυνο είδος μαλάκα, είναι ο απολαυστικός μαλάκας. Ε, αυτή την στιγμή δεν  μπορώ να σκεφτώ απολαυστικότερο από τον Bobby Peru

My name is Bobby Peru, like the country / My name is Bobby Peru, my name is Bobby Peru

Three Billboards Outside Ebbing, Missouri
Dixon

Σε κάθε μικρόκοσμο υπάρχει εκείνος ο μαλάκας που είναι κάπως φασίστας, κάπως ρατσιστής, κάπως μισογύνης και ομοφοβικός αλλά εντάξει πολλοί πιστεύουν ότι «κατά βάθος είναι καλό παιδί, μωρέ».  Από όλους αυτούς τους μαλάκες, ο Dixon από το Ebbing του Missouri κατάφερε φέτος να πάρει το Oscar.

Mildred Hayes: So how’s it all going in the nigger- torturing business, Dixon?Dixon : It’s ‘Persons of color’-torturing business, these days, if you want to know. And I didn’t torture nobody.

12 angry men
Juror number 10 & Juror number 7

Κάθε καλοκαίρι, στον πρώτο καύσωνα, μόλις αρχίζουν να βράζουν τα μπετά, θυμάμαι τον Sidney Lumet. Και παρότι ο Henry Fonda είναι ο αρχιτέκτονας της εξέλιξης αυτής της τεράστιας ταινίας, ο θαυμασμός μου για την πειθώ του δεν μπορεί να ξεπεράσει την απέχθεια μου για δύο από τους μεγαλύτερους μαλάκες του παγκόσμιου σινεμά. Τον Juror number 10 και τον Juror number 7.

Η δε γυνή να φοβήται τον άνδρα
Αντώνιος (Αντωνάκης) Κοκοβίκος

Αν ο μεταπολεμικός μικροαστισμός είχε ονοματεπώνυμο, το χαϊδευτικό του θα ήταν Αντωνάκης. Σκατά και στους Αντωνάκηδες αυτού του κόσμου. Για να μην ξεχνιόμαστε.