ΔΕΚΑ

Η Linder Sterling ήταν περφόρμερ, σκηνοθέτιδα και σχεδιάστρια εξωφύλλων δίσκων. Ήταν επίσης φωτογράφος του Morrissey στις αρχές των 90’s. Κεντρική φυσιογνωμία του ντουέτου των Ludus (1978-1987), που άφησε ανεξίτηλα τα σημάδια του στο χώρο του post punk, επηρέασε με τις συνθέσεις και τη σκηνική της παρουσία πολλούς καλλιτέχνες.


ΕΝΝΙΑ

Είχαν ξεκινήσει με indie και ελληνικό στίχο. Τώρα, πατώντας επάνω στην electro pop της δεκαετίας του ’80 και στη γαλλική ηλεκτρονική σκηνή (παλαιά και νέα), οι ΜΕΝΤΑ δημιουργούν όμορφες, δεμένες, εμπνευσμένες συνθέσεις.


ΟΚΤΩ

Προ 16ετίας τραγούδι από τους Hometaping Are Killing Music, ένα αξιόλογο synth pop – new wave σχήμα με φωνητικά που παραπέμπουν στις πρώτες δουλειές του Marc Almond και των Soft Cell. Ηχογράφησαν στην ανεξάρτητη Pop Art Records η οποία είχε αναδείξει, μεταξύ άλλων, την indie κινητικότητα της εποχής.


ΕΠΤΑ

Τζαζ τραγουδίστρια από τη Νότια Αφρική, αρκετά δραστήρια δισκογραφικά τη δεκαετία του ’60 και ιδιαίτερα μελωδική.


ΕΞΙ

Εκεί που οι Killing Joke (1988) αλλάζουν ύφος, γίνονται πιο λυρικοί, χρησιμοποιούν πλήκτρα και εν τέλει διχάζουν τους οπαδούς τους.


ΠΕΝΤΕ

To ομώνυμο άλμπουμ των Do Make Say Think (1997), της δισκογραφικής κολεκτίβας Constellation Records, εξακολουθεί να αποτελεί μια από τις πιο ενδιαφέρουσες post rock κυκλοφορίες με σπάνια ηχητικά περάσματα.


ΤΕΣΣΕΡΑ

O Ιταλός μουσικός Zalla (1971) σε μια σπάνια σύζευξη bossa nova, latin jazz και exotica ακούγεται και σήμερα αρκετά υποβλητικός.

 

ΤΡΙΑ

O Pierre Dutour, Γάλλος τρομπετίστας και συνθέτης, από το 1979 και για δυο δεκαετίες θα δώσει ορισμένα από τα καλύτερα δείγματα μιας μουσικής προσέγγισης που στράφηκε στο διάστημα και το μέλλον.


ΔΥΟ

Αναβίωση του garage rock εν έτει 1997 από το σημαντικό ελληνικό συγκρότημα των Cardinals του Βασίλη Νέζη, ιδρυτικού στελέχους της βραχύβιας δισκογραφικής Potfleur Records που ασχολήθηκε με άκρως καλαίσθητες επανακυκλοφορίες της ελληνικής σκηνής ’60 και ’70.


ΕΝΑ

Διασκευή του γνωστού τραγουδιού των Beatles από τους ψυχεδελικούς Tomorrow (1968). Σε κάποιο σημείο του δίσκου αναγράφεται η φράση: Have your own little Revolution, NOW!