[Ινστιτούτο Ψυχοακουστικών Ερευνών]

 

Οι ασθένειές μας είναι κυρίως πολιτικές ασθένειες.
PΕΤER WEISS

Χαιρετίζουμε το σκοτάδι.
DIANE DI PRIMA

Τις μέρες του σφοδρότερου θυμού μας η ακρίβεια της ομορφιάς κι όλου του κόσμου η χαρά είναι ένας θόρυβος προλεταριακός. Ένας θόρυβος προλεταριακός είναι ένας ήχος που δεν αναπαράγει νυσταλέα αριστερά λογύδρια αλλά που απαλά  κι αναπάντεχα μεθοδικά απεργάζεται σκοτεινά σχέδια για τη διαθεματική ανατροπή του υπάρχοντος, χωρίς να απομακρύνεται από το στρατηγικό στόχο της υπέρβασης της στρατευμένης τέχνης μέσω της μετατροπής της σε “τέχνη σε θέση μάχης”. Η πρώτη ερευνητική εργασία του Ι.Ψ.Ε.Ν. με τίτλο “Ασκήσεις Ύφους Για Αναλογικό Παλμογράφο” είναι αναγκαστικά οπτική και ηχητική, γιατί είναι σαν μια πετυχημένη σεξουαλική πράξη, δηλαδή δεν θα ξεκαυλώσει τον έρωτα ανάμεσα στη γνώση των γονάτων σου και του ήθους του πλήθους του βυθού του βάθους σου. Τα τραγούδια που προκύπτουν εδώ είναι σαν σκιές του νερού μιας λίμνης. Αιμάτινες σκιές σ΄αυτόν τον ουρανό, σ΄αυτούς τους θορύβους, σ΄εκείνα που τραγουδάς και σ΄ εκείνα που δεν ξέρεις να τραγουδάς. Κάποια είναι μνημεία. Κάποια είναι μπουντρούμια. Κάποια είναι πιθανοί συνεργοί σου, άλλα θα έπρεπε απλά να τουφεκιστούν. Όλα τους είναι συγκρούσεις, και το σώμα σου βρίσκεται πάντα μέσα σε καθεμιά απ΄αυτές την ίδια ακριβώς στιγμή – ερμητικά ανοικτό  σε μια παρατεταμένη  συστηματική εκτροπή των αισθήσεων.

Υ.Γ. Καταλαβαίνεις τι λέω; Βασικά συζητούσα μ΄ έναν φίλο τις προάλλες τι μπορεί πραγματικά να σημαίνει «κατανόηση». Η «κατανόηση», είπε, «είναι ακριβώς αυτό που είναι ασύμβατο με τη μικροαστική νοοτροπία». Με κάθε πρόταση κλεμμένη, με κάθε λέξη νύχι ζώου διπλό σού τα γράφω όλα αυτά  και μετά σου δείχνω [κάρτα ταρώ: Άσσος Σπαθί] πώς να γίνεσαι αόρατη άμμος σύννεφο άμμος άμμος αγνώριστη για τις μπατσοκρατούμενες μέρες που έρχονται. Φυσηματιά – χρησμός: Στη θέση σου και στο καιρό σου θα προτιμούσα απ΄τη διάνοια τη συντριβή – σ΄ἕνα τοῦ κόσμου σείσιμον. Ας έχει γλύκα ο άθλος ∴

 

Θραύσματα γραφής:
Sean Bonney, Gherasim Luca, Charles Pennequin (ΤΕΦΛΟΝ – τεύχος 21), Άγγελος Σικελιανός, Νίκος Α. Παναγιωτόπουλος

.
.
.

Κωδικός μύησης:

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Ο Μάριος Σοφοκλέους γεννήθηκε το 1973 στην Κύπρο. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα ως στυλίστας πνευμάτων.Το πραγματικό του όνειρο είναι να φοράει κόκκινο κοντομάνικο πουκάμισο, κόκκινο φουλάρι και μπότες μέχρι το γόνατο, και να είναι μέλος μιας μυστικής κινέζικης εταιρείας χωρίς σκοπό, στην Αυστραλία.