Βράδυ 7 Νοεμβρίου 2022

ένα μικροκείμενο βιβλικού ρεαλισμού


Την Κυριακή το βράδυ της 7ης Νοεμβρίου 2022, με καιρό βροχερό αλλά ήπιο, ο επίδοξος δολοφόνος Adrian Pikramenos οπλισμένος με αλυσοπρίονο Nakayama PC 2000, αξίας 135 €, εισβάλλει σε έξαλλη κατάσταση στην καφετέρια «Ο ήρεμος Ντον» με σκοπό να σκοτώσει όσους περισσότερους θαμώνες μπορεί.

Σε μια απόμερη γωνιά κάθεται μια γυναίκα με όμορφο πρόσωπο  πίνοντας Campari soda με ξηρούς καρπούς που δεν έχει αγγίξει ακόμη. Ένα αραχνοΰφαντο γαλάζιο πέπλο απλωμένο σαν κύμα σκεπάζει τα μαλλιά της, το φαρδύ φόρεμά της καλύπτει ολόκληρο το σώμα της, αφήνοντας εκτεθειμένο μόνο το λαιμό της,  λευκό σαν γάλα Νουνού 3,5%  λιπαρά. Το βλέμμα τού Adrian εστιάζει πάνω της, η έκπληξη ζωγραφίζεται στο πρόσωπό του, ο λόγος της εισβολής αναβάλλεται προς το παρόν. Την πλησιάζει και φτάνοντας κοντά της, νηφάλιος, τη ρωτά, ανοιγοκλείνοντας ανεπαίσθητα τα μάτια του:
-Αγία Άννα εσύ;
Η γυναίκα τον κοιτάζει στα μάτια, σηκώνεται, βγάζει από την τσάντα της ένα μαχαίρι, και το  βυθίζει δεκαεννέα φορές στο αιφνιδιασμένο σώμα του Αdrian.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Γεννήθηκα πριν 60 χρόνια στην Αθήνα. Τώρα ζω και εργάζομαι στην Ρόδο. Διατηρώ το blog «Άνθρωπος χωρίς ιδιότητες» από το 2007. Έχω δημοσιεύσει κείμενά μου στο περιοδικό «Δένδρο» πριν πολλά χρόνια, το 1981, στο εξαμηνιαίο περιοδικό «Ροδιακά γράμματα»,σε εφημερίδες της Ρόδου, πριν το 2000, και τα χρόνια του διαδικτύου στα περιοδικά «Φρέαρ», “Fractal”, «Στάχτες», «Θράκα»(με ψευδώνυμο), και στο περιοδικό «Πλανόδιον», ανάμεσα στους νικητές του διαγωνισμού με θέμα «Δον Κιχώτης».