Το ΑΣΣΟΔΥΟ εκκινεί μια σειρά καλλιτεχνικών παρεμβάσεων στην πόλη που έχουν ως στόχο να αντικρύσουν την Έκσταση σε όλες της τις εκφάνσεις, σημαδεύοντας κατευθείαν στην καρδιά.

Η παρέμβαση #1 θα πραγματοποιηθεί συμβολικά την πρώτη μέρα της Μεγάλης Εβδομάδας, και θα ανιχνεύσει τα όρια του μεταμορφωτικού θρήνου, προσφέροντας την ευκαιρία στο αθηναϊκό κοινό να παρακολουθήσει το αδυσώπητο ντοκιμαντέρ της Ελπίδας Σκούφαλου «Άκουσα τον θεό να κλαίει».

Μια ταινία εκτός εμπορίου, ένα έργο που δεν βρήκε διανομή στην Ελλάδα, μια αριστουργηματική κατάθεση κινηματογραφικής εργασίας 10 ετών (σε Ελλάδα, Αλβανία και Συρία) που δεν της δόθηκε ακόμη η ευκαιρία να αγαπηθεί ευρέως.

 

Διαβάστε περισσότερα για την ταινία

 

Στη συνέχεια θα ακολουθήσει στο μπαρ-φουαγιέ του ιστορικού (για τους σινεφίλ) κινηματογράφου «Ανδόρα», που φιλοξενεί την εκδήλωση και γιορτάζει ανακαινισμένος την επαναλειτουργία του, ένα «θρησκευτικό» πάρτι αφιερωμένο σε εκστατικές, πιο αντιδημοφιλείς μουσικές του Γιάννη Αγγελάκα (μεταξύ των οποίων ανέκδοτες συνθέσεις από την παράσταση «Ηλέκτρα» του Σοφοκλή) ο οποίος έχει κάνει και το πρωτότυπο soundtrack της ταινίας που θα προβάλουμε.

ΥΓ: Η συμμετοχή σας στις ΑΣΣΟΔΥΕΣ ΝΥΧΤΕΣ (περίπου 4 το χρόνο) θα έχουν ταυτόχρονα έναν ανταποδοτικό χαρακτήρα για εμάς, που θα μας επιτρέψει μέσω μιας διαπροσωπικής οικονομικής ενίσχυσης (από το εισιτήριο), πέρα από την κάλυψη των βασικών αναγκών της πλατφόρμας, να διατηρήσουμε σε υψηλό επίπεδο την ποιότητα της ύλης μας, βοηθώντας μας να μην απολέσουμε την δημιουργική αυτονομία μας.

Ένα πλάνο από το ιδιότυπο ντοκιμαντέρ της Ελπίδας Σκούφαλου που «άκουσε το θεό να κλαίει» (Μ. Δευτέρα στην ΑΝΔΟΡΑ)

 

Μεγάλη Δευτέρα στις 22:00
(Η προσέλευση αρχίζει στις 21:30)

Σινεμά Ανδόρα. Σεβαστουπόλεως 117, Ερ. Σταυρός (ΜΕΤΡΟ Πανόρμου)