«MUSA»: ένα χειροποίητο LGBTQ θρίλερ στην Ταινιοθήκη

Η ερωτική ιστορία του Σίμου και του Μούσα

«Όλες οι ιστορίες αγάπης έχουν στοιχεία μυστηρίου και μια σκοτεινή πλευρά. Η αγάπη πάει μαζί με την απώλεια. Απώλεια του σημαντικού άλλου, απώλεια επιθυμίας, απώλεια εαυτού, μέχρι το τέλος όλου του ανθρώπινου δράματος: τον θάνατο. Ήθελα να πω αυτήν την ιστορία με τον τρόπο που συνηθίζουμε να θυμόμαστε τις προσωπικές μας ιστορίες αγάπης: όχι σαν μια ευθεία γραμμή, αλλά σαν μια σπείρα, με θραύσματα της πραγματικότητας, αναμνήσεις και φαντασιώσεις να συγκεντρώνονται και να συμπιέζονται σε σύντομο χρονικό διάστημα».

Η παραπάνω σημείωση του σκηνοθέτη Νίκου Νικολόπουλου μάς εισάγει στη δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία του, με τίτλο «MUSA», η οποία ξεκίνησε το ταξίδι της στον κόσμο των κινηματογραφικών φεστιβάλ πέρυσι κάνοντας πρεμιέρα στο 62ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης (2021).

Πρόκειται για ένα arthouse, LGBTQ, drama and mystery thriller, όπου η κλασική κινηματογραφική φόρμα συναντάει τη video art. Παρακολουθούμε μια ερωτική ιστορία-θρίλερ ανάμεσα σε δύο άνδρες, τον Σίμο και τον Musa οι οποίοι από τη στιγμή που γνωρίζονται ερωτεύονται σφοδρά ο ένας τον άλλον και από τις πρώτες εβδομάδες οι επιθυμίες τους μοιάζουν κοινές. «Μερικές φορές αργά το βράδυ, όταν όλοι κοιμούνται, σε κοιτάζω και φαντάζομαι ότι οι άλλοι είναι νεκροί, ότι έχουμε μείνει μόνοι οι δυο μας, σε όλο τον κόσμο» εξομολογείται ο Σίμος μέσα σε μια ατμόσφαιρα από ανατριχιαστικούς εφιάλτες που γίνονται πραγματικότητα μέχρι το σημείο του φόνου.

Στην ταινία έχει ενσωματωθεί αφηγηματικά το video art έργο “How to Hide from Cameras” της Αμερικανίδας καλλιτέχνιδας Jillian Mayer.

 

Από τη συγγραφή του σεναρίου, που συνυπογράφουν ο Νίκος Νικολόπουλος μαζί με την Άρτεμις Ζερβού, μέχρι το τελευταίο cut στο μοντάζ, η MUSA είναι φτιαγμένη «χειροποίητα» με απόλυτη καλλιτεχνική ελευθερία, χωρίς χρηματοδότηση, αλλά με τη συμμετοχή καλλιτεχνών-συντελεστών, οι οποίοι συμμετείχαν στην ταινία με πολλαπλές ιδιότητες ο καθένας/ η καθεμιά. Πρωταγωνιστούν οι Στέφανος Μουαγκιέ και Θανάσης Γεωργίου. Τη μουσική υπογράφει ο Miyaki (Δημήτρης Μιγιάκης).

 

Το ΑΣΣΟΔΥΟ εξασφάλισε δύο διπλές προσκλήσεις για την προβολή της ταινίας τηνΤετάρτη 12 Οκτωβρίου στην Ταινιοθήκη @21.30.


Στείλτε e-mail στο talk@1-2.gr με το όνομά σας και θέμα «MUSA» μέχρι και το Σάββατο 8/10. Την Κυριακή 9/10 οι αναγνώστες μας που θα λάβουν διπλή πρόσκληση κατόπιν κλήρωσης θα ειδοποιηθούν στο mailbox τους.


 

MUSA Official Trailer from nikos nikolopoulos on Vimeo.

 

Περισσότερα: Site | Facebook | Instagram

 


Προβολή: Τετάρτη 12 Οκτωβρίου στις 21.30 @ Ταινιοθήκη της Ελλάδος (στη μεγάλη αίθουσα), Ιερά Οδός 48, Κεραμεικός.  Κανονικό εισιτήριο: 7 ευρώ. Μειωμένο: 5 ευρώ.

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Πλατφόρμα μάχης για την επανοικειοποίηση του ρεμβασμού.