Ιανουάριος

Εισβολή του Ρουβίκωνα στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Αθηνών. «Καλέ, κάποιο λάθος κάνετε!» ωρύεται η διευθύντρια. «Δεν είμαστε Εφορία!»

Η Περιστέρα κάνει γυμνή φωτογράφιση στο Down Town στο πλαίσιο της φεμινιστικής καμπάνιας ενάντια στο ανδροκρατούμενο πιάσιμο του Σταυρού στη θάλασσα.

Φεβρουάριος

Ο Γιάννης Σμαραγδής καλεί το Μάρκο Σεφερλή να παίξει στην ταινία του «Καποδίστριας» κι αυτός αρνείται έντρομος, σκεπτόμενος το Μουστάκα και τον Ψάλτη. Ο σκηνοθέτης τού κάνει μήνυση και προτείνει στον πρόεδρο του κόμματος «Καποδίστριας». Ούτε κι εκείνος δέχεται. Τότε ο Σμαραγδής αλλάζει τα σχέδιά του. Αποφασίζει να γυρίσει την ταινία «Γιάννης Σμαραγδής: ο τελευταίος των Αρίστων». «Θα είναι η τελευταία μου» δηλώνει στον Αλέξη Παπαχελά.

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν σταματάει τις πυρηνικές δοκιμές. «Έχουμε αγγίξει την τελειότητα» λέει. «Δε χρειάζονται άλλα πειράματα.»

Μάρτιος

Ο Βαξεβάνης παίζει μπουνιές με τον Στουρνάρα στην οδό Πανεπιστημίου.

Ο Στάθης Τσαγκαρουσιάνος προτείνει στο ΑΣΣΟΔΥΟ να ενταχθεί στο mikropragmata.lifo.gr. Το ΑΣΣΟΔΥΟ αρνείται, από σεβασμό στον Άρη Δημοκίδη.


Απρίλιος

Ο Τραμπ κλείνεται σε ψυχιατρείο.

Το Facebook ανακοινώνει πως ξέρει πλέον τα πάντα για όλους. Ξεκινά μία νέα υπηρεσία με τίτλο “know yourself” όπου θα προσφέρει στα μέλη του, σε χαμηλές τιμές, πληροφορίες για τον εαυτό τους ώστε να φτάσουν στην πλήρη αυτογνωσία.


Μάιος

O Κουφοντίνας εκδίδει ποιητική συλλογή από Γαβριηλίδη με τίτλο «Βγαίνω».

Ο Χρήστος Χωμενίδης και ο Πέτρος Τατσόπουλος ξεκινούν κύκλο σεμιναρίων δημιουργικού ερωτισμού / Life coaching.


Ιούνιος

Τη «Λάμψη» του Κιούμπρικ και τη «Λάμψη» του Φώσκολου διασκευάζει σε ενιαία παράσταση η Γλυκερία Μπασδέκη. Τα πούλμαν της Ντενίση τερματίζουν πια Πειραιώς 260. Το απόλυτο sold out του Φεστιβάλ Αθηνών!

Στις Πανελλήνιες πέφτει Παπανούτσος.

O Nick Cave δε θα κάνει συναυλία στην Ελλάδα.


Ιούλιος

Τηλεφώνημα στο ΑΣΣΟΔΥΟ για τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού στον τελικό του Μουντιάλ μεταξύ Αργεντινής και Ρωσίας. Η είδηση κάνει το γύρο του κόσμου και το site δέχεται εκατομμύρια επισκέψεις.

Η Τράπεζα Πειραιώς ζητά να διαφημιστεί στο ΑΣΣΟΔΥΟ.

Το Netflix ανακοινώνει την πρώτη συμπαραγωγή του με ελληνική εταιρία. Θα έχει τίτλο “Παράξενα πράγματα” και θα περιγράφει τις εμπειρίες εγκλωβισμένων ανθρώπων σε παρουσιάσεις βιβλίων στο κέντρο της Αθήνας.


Αύγουστος

Το ΑΣΣΟΔΥΟ απορρίπτει την πρόταση της Τράπεζας Πειραιώς επειδή δε θέλει να συναλλαγεί με το τραπεζικό κεφάλαιο. Προς άγραν διαφήμισης εξακολουθεί να απευθύνεται στο ανθοπωλείο «Η μπιγκόνια» και στο ζαχαροπλαστείο «Τα τουλουμπάκια».

Ο Σπύρος Παπαδόπουλος ανακοινώνει πως το “Στην υγειά μας” αλλάζει μορφή αφού δεν υπάρχει πλέον ελληνικό τραγούδι που να μην έχει ακουστεί στο πλατό του τουλάχιστον 6 φορές. Από εδώ και πέρα θα γίνονται αναγνώσεις φιλοσοφικών συγγραμμάτων. Νέος τίτλος “Στον Φουκώ μας”.


Σεπτέμβριος

Η «ESPRESSO» βγαίνει με πρωτοσέλιδο τον Oldboy να κάνει κωλοδάχτυλο στον Σμαραγδή μέσα στην δικαστική αίθουσα.

Προβάλλεται το πρώτο επεισόδιο της νέας εκπομπής του Σπύρου Παπαδόπουλου. Τέσσερις καλεσμένοι τραυματίζονται σοβαρά στην προσπάθεια τους να χορέψουνε σε ζεμπέκικο τον Καστοριάδη.


Οκτώβριος

Γυρίσματα σε λίμνη Ιωαννίνων και Λευκό Πύργο για το νέο Game of Thrones.

Προκηρύσσονται πρόωρες εκλογές στην Ελλάδα μετά την αποχώρηση των ΑΝΕΛ από τον κυβερνητικό σχηματισμό.


Νοέμβριος

Κλέβοντας το smartphone μιας νοσοκόμας, ο Τραμπ αναγνωρίζει την Κωνσταντινούπολη ως πρωτεύουσα της Ελλάδας μέσω Twitter.

«Βδέλυγμα Νο2» εξαπολύει ο Δημήτρης Δημητριάδης.


Δεκέμβριος

Νικητής των εκλογών η Νέα Δημοκρατία με ποσοστό 28,8%. Ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 25,7%. Τρίτο κόμμα το ΚΚΕ με 10,8%.  Ένωση Κεντρώων 6,6%. Δημοκρατική συμπαράταξη 6,3%. Χρυσή Αυγή 6,2%.

Ανακοινώνονται τα Κρατικά Βραβεία Λογοτεχνίας. Το Κρατικό Βραβείο Μαρτυρίας – Βιογραφίας – Χρονικού – Ταξιδιωτικής Λογοτεχνίας απονέμεται στον Κώστα Κουτσολέλο για τα εμπνευσμένα post του στο facebook, που «αν διαβαστούν ως μέρη ενός συνόλου, είναι κατάδηλο ότι συνιστούν μια ντοστογιεφσκική μαρτυρία καθημερινότητας», σημειώνει στο σκεπτικό της η Κριτική Επιτροπή.

Ο νέος κυβερνητικός συνασπισμός αποτελείται από Νέα Δημοκρατία – Χρυσή Αυγή – Ένωση Κεντρώων. Υπουργείο Παιδείας: Άδωνις Γεωργιάδης. Υπουργείο Εργασίας: Ουρανία Μιχαλολιάκου. Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης:  Βασίλης Λεβέντης. Υπουργείο Πολιτισμού: Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης. Υφυπουργός: Σμαράγδα Καρύδη. 

 

Ok. Thanx. Bye.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Πλατφόρμα μάχης για την επανοικειοποίηση του ρεμβασμού.