«Η Δυσλεξία είναι μια διαταραχή με την οποία γεννιέται το άτομο και με αυτήν πεθαίνει.»

Καθώς ο καπνός του τσιγάρου γίνεται ένα με τον καπνό του φουγάρου, δεν μπορείς να διακρίνεις πια ποιος είναι ποιος.

Καθώς η στάχτη που πέφτει γίνεται ένα με την σκόνη του καταστρώματος, δεν μπορείς πια να ξέρεις που τίναξες το τσιγάρο σου.

Καθώς οι λέξεις βγαίνουν από το στόμα σου, δεν τις ελέγχεις πια.

Η σημασία τους γίνεται ένα με όλες τις άλλες σημασίες που τυχαίνει να περνούν. Σαν ανυπεράσπιστα κοριτσάκια τις βιάζουν οι περαστικοί. Προχωράνε ζαλισμένες σαν αντιλόπες στην Πανεπιστημίου. Ξεκινούν γκομενάρες του ’40 και καταλήγουν ρυτιδιασμένες πουτάνες. Γριές.

Φορτωμένες με ερμηνείες που δεν είναι δικές σου. Κάθε λέξη, κάθε φράση, κάνει τον κόσμο πιο άσχημο, του χαρακώνει τα μάγουλα, τον ερμηνεύει, γιατί μόνο έτσι μπορεί να γίνει κατανοητός. Γιατί η ομορφιά δεν ερμηνεύεται, ούτε επεξηγείται.

Κάποτε μου είπες «θα νικήσουμε», αλλά ποτέ δεν μου είπες ότι θα ήταν τόσο οδυνηρό. Ποτέ δεν μου είπες ότι η ερμηνεία είναι ο πιο άσχημος τρόπος να κατακτήσεις τον κόσμο.

Καθώς οι λέξεις βγαίνουν από το στόμα σου, ξεπαγιάζουν. Όταν φτάσουν στον προορισμό τους είναι πια σα ξαναζεσταμένες τηγανητές πατάτες.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Ο Φοίβος Βογιατζής γεννήθηκε στην Αθήνα. Μετα από 34 χρόνια τουρισμού σε Σάμο, Σύρο και Αθήνα, εργάζεται τώρα σαν οξυγονοκολλητής στην καρίνα του Σταρ Τρεκ.