Μέχρι και την Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου (update: μικρή παράταση) μπορείτε να δείτε εδώ δωρεάν μια υπέροχη ταινία για έναν άνθρωπο και το σπίτι του. Είναι ο κύριος Μοριγιάμα, που ζήτησε από τον αρχιτέκτονα Ρούι Νισιζάουα του γραφείου SANAA να του σχεδιάσει μία κατοικία κατάλληλη για ένα ερημίτη στο κέντρο του Τόκυο. Το σπίτι, που κατασκευάστηκε το 2005, καθρεφτίζει την προσωπικότητα του ιδιοκτήτη αλλά και μας προτείνει έναν διαφορετικό τρόπο ζωής στην πόλη.

Η κατοικία αποτελείται από δέκα λευκούς κύβους με διαφορετικές διαστάσεις, που είναι διάσπαρτοι μέσα σε κήπο. Οι λειτουργίες του σπιτιού είναι μοιρασμένες στους κύβους και αναπτύσσονται έτσι σε όλο το οικόπεδο, χωρίς να υπάρχει συνέχεια από χώρο σε χώρο. Δύο από τους μικρότερους κύβους είναι τα μπάνια ενώ ένας άλλος, αποτελούμενους από τρεις ορόφους, είναι το σαλόνι. Ο κύριος Μοριγιάμα μένει σε κάποιους από αυτούς ενώ νοικιάζει τους υπόλοιπους. Όλοι οι κάτοικοι μοιράζονται τον κήπο.

Ο κύριος Μοριγιάμα αγαπάει την αρχιτεκτονική, τις τέχνες και την γιαπωνέζικη νόϊζ. Περισσότερο απ’ όλα αγαπάει το διάβασμα. Είναι παντρεμένος αλλά δεν ξέρουμε τίποτα για την γυναίκα του.


Η ιστοσελίδα των δημιουργών της ταινίας [ σύνδεσμος ]
Το τρέιλερ της ταινίας [ σύνδεσμος ]