ΔΕΚΑ

Οι Viridian Green κινούνται ανάμεσα στο darkwave, τον πειραματικό ήχο και την electropop. Σχηματίστηκαν στις αρχές της δεκαετίας του ’80. Το 1988 κυκλοφόρησαν ένα δίσκο με τίτλο «HΩ» στη WipeOutRecords απ’ όπου προέρχεται και το τραγούδι που ακολουθεί. Ουσιαστικά πρόκειται για ένα από τα πολλά πρότζεκτ που δημιούργησε ο αρκετά γνωστός και ιδιαίτερα αξιόλογος στο χώρο του σκοτεινού ήχου Στέφανος Γλαύκωψ που συνεχίζει να δραστηριοποιείται στο χώρο της μουσικής, της λογοτεχνίας και των εικαστικών.

 

ΕΝΝΙΑ

O Cabaret Nocturne, μουσικός παραγωγός από το Βέλγιο, έχει δώσει τα τελευταία χρόνια ιδιαίτερα δείγματα γραφής. Ακολουθεί η αυθεντική μίξη του “BloodWalk”. Δυσκολεύτηκα να μην ανεβάσω το σκοτεινό – διεισδυτικό και περισσότερο δημοφιλές “BlindTrust”.

 

ΟΧΤΩ

Το εξώφυλλο του δίσκου του προηγούμενου τραγουδιού με παρέπεμψε στο “Trout Mask Replica”, τέταρτο άλμπουμ του ιδιόρρυθμου μουσικού-συνθέτη-τραγουδιστή της δεκαετίας του ’70 Captain Beefheart, που κυκλοφόρησε το 1969. Εδώ το βρώμικο blues-rock “Clear Spot” από τον ομώνυμο δίσκο (1972).

 

ΕΦΤΑ

Οι γνωστοί Sharp Ties του “Get That Beat”, αγνώριστοι στο δεύτερο δίσκο τους (SafariBoys, 1982) κινούνται σ’ ένα ύφος πιο λιτό και σκοτεινό. Θυμίζουν μια μελωδική εκδοχή των JoyDivision. Πρώτο κατά σειρά και αρκετά ενδεικτικό το τραγούδι που ακολουθεί.

 

ΕΞΙ

Υπέροχο indie rock από το Μεξικό. Ένα μίνι άλμπουμ που ηχογραφήθηκε πριν από έξι χρόνια και επαληθεύει ότι στο διαδίκτυο κυκλοφορούν πολλά άγνωστα αλλά πολύ ενδιαφέροντα. Δεμένος ήχος, γλυκά φωνητικά, που παραπέμπουν στην εποχή των Stone Roses, από τον Nacho Cano. Δεύτερα φωνητικά από τη Mona Maruyama.

 

ΠΕΝΤΕ

Ενεργή indie μπάντα από την Αυστραλία. Ακολουθεί η συλλογή με τίτλο Vibes and Days του 2017. Κιθάρες, κάπως βαριεστημένα φωνητικά, ταξιδιάρικη διάθεση, δίνουν ένα ήρεμο και ιδιαίτερο αποτέλεσμα.

 

ΤΕΣΣΕΡΑ

Ατμοσφαιρική fusion jazz από τη μακρινή Ιαπωνία του 1975. Ο τρομπονίστας Hiroshi Suzuki σταμάτησε να ηχογραφεί στα τέλη της δεκαετίας του ’70.

 

ΤΡΙΑ

O μουσικός παραγωγός Zeb (Moreno Visini) σε dub αναζητήσεις με έντονο ανατολίτικο ηχόχρωμα. Δισκογραφικά τα ίχνη του έχουν χαθεί εδώ και 7-8 χρόνια.

 

ΔΥΟ

Τρυφερά beats από το νέο μουσικό Kudasai. Ενδιαφέρουσες οι ηχογραφήσεις του, βρίσκονται στην ιστοσελίδα soundcloud που φιλοξενεί πολλούς δημιουργούς.

 

ΕΝΑ

Ο Matt Elliott από το Μπρίστολ, κιθαρίστας και τραγουδιστής, σε μια σπάνια σύζευξη ηλεκτρονικού ήχου και folkrock, παρουσιάζει τραγούδια για ποτό (Drinking Songs, 2004). Ο μουδιασμένος, λεπτός, εύθραυστος ήχος δικαιώνει τον τίτλο και την αρχική πρόθεση του Elliott να συνοδέψει και να συγκινήσει.