Έχετε στείλει ποτέ γράμμα σε τυχαίο παραλήπτη;
Έχετε κάνει ποτέ κάποιο δώρο σε άγνωστο πρόσωπο;

 

Στο έτος «Ποεμοκρατία 2088» που κήρυξε το Ρομαντικο Πανεπιστήμιο Αθήνας, τα δώρα δεν έχουν ανταλλακτικό σκοπό και ούτε δημιουργούν κάποια σχέση υποχρέωσης. Αφαιρώντας τους τη συγκεκριμένη διάσταση, θα μπορούσαν να έχουν δύναμη μεταμορφωτική; Και πώς συνδέονται με το «αντιδαρβινικό όνειρο»;

Συνίσταται η προκράτηση θέσης στο poemokratia@gmail.com για την εύρυθμη διεξαγωγή του εργαστηρίου.

Το SOZOPOLIS σας προσκαλεί την Κυριακή 12 Μαρτίου 2023 στο εργαστήριο «Γράμματα από το Πουθενά», που επαναλαμβάνεται μετά από τις  απελευθερωτικές αλληλεπιδράσεις που προξένησε κατά την υλοποίησή του την προηγούμενη εβδομάδα.

Κατά τη διάρκεια του workshop, o εικαστικός Κώστας Ντάφλος θα παρουσιάσει το καλλιτεχνικό του έργο, εστιάζοντας σε πράξεις δωροδοσίας και διανομής μέσα από τακτικές ταχυδρομικής τέχνης που βασίζονται στον νομαδισμό. Με τη μορφή συμμετοχικής δράσης, στη συνέχεια, όσ@ ενδιαφερόμαστε θα δημιουργήσουμε τα δικά μας ουτοπικά μηνύματα επάνω και μέσα σε φακέλους αλληλογραφίας, καταλήγοντας σε μυστική εξόρμηση στην ευρύτερη γειτονιά του Sozopolis. Στους φακέλους θα συμπεριληφθούν τρισδιάστατα κρυπτικά χειροτεχνήματα, μέρος από το αντιφασιστικό κολάζ του John Heartfield με τίτλο «Μεταμόρφωση» (1934).

Ένα συμβάν στο πλαίσιο της πειραματικής έκθεσης «Αντιδαρβινικό Όνειρο».

ΙΝΦΟ  
  • ΚΥΡΙΑΚΗ 12 ΜΑΡΤΙΟΥ 2023 | Ώρα έναρξης: 20:00 | Εκτιμώμενη διάρκεια: 90-120 λεπτά.
  • @SOZOPOLIS, οδός Σωζοπόλεως 15, Αθήνα (στα 400 μ. από το σταθμό μετρό Αττική).
  • Είσοδος ελεύθερη. Προαιρετική συνεισφορά από 2 ευρώ για τη βιωσιμότητα του χώρου.
.
Ο Κώστας Ντάφλος γεννήθηκε στην Αθήνα (1971). Είναι αρχιτέκτων και εικαστικός καλλιτέχνης. Η δραστηριότητά του σε περιοχές θεωρίας και πράξης, ανάμειξης τέχνης και αρχιτεκτονικής, συνδέεται με ερευνητικές εργασίες, εκπαιδευτικές δράσεις και παρεμβατικά εργαστήρια στη δημόσια σφαίρα. Υλοποιεί από το 2003 διαλογικές επιτελέσεις και εικαστικές εγκαταστάσεις που έχουν παρουσιαστεί σε εκθέσεις και καταλόγους στην Ελλάδα και το εξωτερικό. 
.
.