Ο 24χρονος Ντέιβιντ Μπόουι γράφει το 1970 στο μουσικό διευθυντή τής Chrysallis Records, ένα μήνα πριν κλείσει 5ετές συμβόλαιο με την εταιρεία και δυο χρόνια πριν ηχογραφήσει το Starman, που θα απογειώσει την καριέρα του. Όπως γράφει, έχει ήδη κάνει επιτυχία με το Space Oddity, την οποία όμως δεν έχει κεφαλαιοποιήσει με κάποιον τρόπο, οπότε και ο Γκρέις του ζητά να του εξηγήσει τους λόγους. Ο Μπόουι απαντάει.

 

17 Νοεμβρίου, 1970
Haddon Hall

Κο Μπομπ Γκρέις

Chrysalis Music Ltd
388/398 Oxford Street
Λονδίνο W1

Αγαπητέ Μπομπ,

Γεννήθηκα στο Μπρίξτον και πήγα σε κάποιες Σχολές εκεί γύρω και σπούδασα Τέχνες. Μετά μπήκα σ’ ένα Διαφημιστικό Πρακτορείο, το οποίο δεν μου πολυάρεσε. Μετά έφυγα και προσχώρησα σε κάποιες Ροκ εν Ρολ μπάντες παίζοντας Σαξόφωνο και τραγούδησα κάποια πράγματα τα οποία δεν πολυάρεσαν σε κανέναν.

Μιας και ήδη ήμουν ένας Μπήτνικ, έπρεπε να γίνω Χίπης και ήμουν πολύ βαρύς και έγραψα πολλά τραγούδια σε κάποιες παραλίες και άρεσαν σε κάποιους ανθρώπους. Μετά ηχογράφησα το “Space Oddity”, κάτι που άρεσε σε όλους, κι έβγαλα κάποια λεφτά και τα ξόδεψα.

Τώρα είμαι 24 και είμαι παντρεμένος και δεν είμαι καθόλου βαρύς και γράφω ακόμα και η γυναίκα μου είναι έγκυος, κάτι που μου αρέσει πολύ.

 

 

 

 

ΑΓΑΠΗ ΝΤΕΪΒΙΝΤ

 

 

Πηγές

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Η Ναταλί Φύτρου γεννήθηκε το 1989 στην Αθήνα. Σπούδασε Οικονομικά.Από μικρή της άρεσε να ακούει και να διηγειται ιστορίες. To 2016 μετέφρασε ένα διήγημα του Ρομπέρτο Μπολάνιο και το έστειλε στον καθηγητή Ισπανικών της. Διατηρεί το μπλογκ universo2666.blogspot.com