Τουλάχιστον τότε, η 17Ν εκτελούσε υπερασπιζόμενη μία ιδέα, υπηρετούσε ένα όραμα που σήμερα μας φαίνεται στρεβλό, μπορεί και τότε να ήταν στρεβλό εντελώς, σε πείσμα ενός 25%-30% του λαού που συμφωνούσε. Αντιθέτως σήμερα, η ΝΔ δρα ως μια στυγερή συμμορία, που εκτελεί βασανιστικά έναν άοπλο αντίπαλο, έχοντας ως μοναδικό όραμα τον πλουτισμό και την προστασία των δικών της, μοιράζοντας αφειδώς λεφτά με λίστες ιδεολογικής προτεραιότητας.

Τουλάχιστον τότε, η 17Ν έκανε αναλήψεις ευθύνης, έβγαζε μια προκήρυξη και υπερασπιζόταν τις πράξεις της. Κρινόταν και κρίθηκε γι’ αυτές. Σήμερα η ΝΔ στρουθοκαμηλίζει με νυχτερινά non paper,  κρύβεται πίσω από νομοθεσίες που έχει καταπατήσει κατά κόρον, επιχειρηματολογεί υποκριτικά περί ενός Κράτους Δικαίου που έχει πάει εδώ και καιρό έναν Μεγάλο Περίπατο.

Πιο τίμιο θα ήταν να βγει η οικογένεια Μητσοτάκη με μια ανάληψη ευθύνης στην Καθημερινή και να παραδεχτεί πως εκτελεί εν γνώσει της τον Κουφοντίνα υπερασπιζόμενη στα ίσια το δίκαιο της τάξης της, το αίμα των αφεντικών, των καναλαρχών, των βιομηχάνων, των πολυεθνικών και των σκανδάλων, μαρτυρώντας  την αμετανόητη απέχθειά της για τους φτωχούς και καταφρονεμένους.

Γιατί τουλάχιστον τότε, η 17Ν δεν υποστήριξε δήθεν τα δημοκρατικά ιδεώδη αλλά πάλευε για την ανατροπή του πολιτεύματος. Τώρα, η ΝΔ, για να μην ικανοποιήσει το ανεπαίσθητο αίτημα ενός ετοιμοθάνατου κρατούμενου, κάνει τις αρχές του πολιτεύματος ένα ξεσκονόπανο, εργαλειοποιεί την αξία της ισονομίας, χρησιμοποιώντας τα δημοκρατικά ιδεώδη ως καμουφλάζ, μόνο και μόνο για να κρύψει την χαρά της όταν θα κατουράει πάνω στον τάφο ενός εχθρού.

Εδώ δεν πρόκειται απλώς για θάνατο απεργού πείνας. Πρόκειται για μια βλασφημία που πρέπει να αποφευχθεί εις το όνομα της αξιοπρέπειας όλων.