Αν έχεις τη θεία χάρη, με την ανθρώπινη πονηριά θα την φανερώσεις στους ανθρώπους, όχι με το λόγο του θεού. Ο λόγος του θεού παραμένει εξίσου άγνωστος κι αμετάφραστος με το λόγο ενός εξωγήινου.

Παρομοίως, για τη χάρη σου δε θα συνηγορήσουν τίποτα άγγελοι ή τίποτα ουράνιοι νυμφίοι. Τραπεζίτες και γραφειοκράτες θα βγάλουνε το πόρισμα. Για αυτό θα ήθελα ακόμα πιο πολύ να ξέρω ποιος καριόλης διέδωσε πως τον θεό τον απασχολεί αν κοιμάμαι με τα χέρια μέσα ή έξω απ’ τις κουβέρτες.

Για αυτό, αν έχεις θεϊκό χρίσμα, ή και κανένα παράξενο γονιδιακό χρίσμα να έχεις για να γίνουμε λίγο πιο γήινοι, αυτό δε θα εκδηλωθεί στο αν φοράς μαύρα ή πολύχρωμα, αν έχεις κόκκινα μαλλιά ή αν είσαι ένα πενήντα, αν πηδιέσαι με τρανς, φορτηγατζήδες ή ομοφυλόφιλους, αν τρέφεσαι με μακαρόνια ή μπιφτέκι, και με άλλα τόσα χίλια μύρια αν. Όχι.

Μ’ αυτά τα πράγματα διασκεδάζει ο Βερχόφεν στο Μπενεντέτα και το κάνει με εξαιρετική συνέπεια σε χιούμορ κι ευφυΐα, και ρίχνοντας και κάπου κάπου ευγενικό πιπέρι σε μυρμηγκοφωλιές ανθρώπων που τους αρέσει να μυρμηγκιάζουν.


 

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Ο Γιώργος Ευθυμίου ζει στην Αθήνα. Κάνει ταινίες από το 2011. Βλέπει, παίζει, γράφει, διαβάζει (https://kioythings.blogspot.gr). Με το Pugnant Film Series διοργανώνει προβολές του παγκόσμιου ανεξάρτητου κινηματογράφου από το 2017. Όποιος κι αν είναι ο χώρος είναι αουτσάιντερ.