Εγώ επέμενα να συναντηθούμε σπίτι του. Θα μ’ άρεσε να περιεργαστώ τον προσωπικό χώρο ενός σχεδόν συνομηλίκου μου που συστήνεται ως Μάγος. “Όχι σπίτι, γιατί έχω πολλές προστασίες εκεί και ίσως δε μπορέσω να πω αυτά που θέλω”. Περισσότερο σαν υπεκφυγή παίρνω τα λόγια του. Βρισκόμαστε λοιπόν κάπου έξω. Κάποια στιγμή, κι ενώ συζητάμε, ρίχνω μια ματιά στο ηχογραφικό μου mp3 και το βλέπω κλειστό. Έντρομος, το ανοίγω, και βλέπω ότι οι μπαταρίες είναι ακόμα γεμάτες. Πρώτη φορά μου συμβαίνει. “Για βάλε ν` ακούσω τι είπα στο σημείο που έσβησε” μου λέει ο συνομιλητής μου. Το βάζω, ακούει, και κουνάει το κεφάλι: “Δεν έπρεπε να το πω αυτό”. Για καλό και για κακό, αλλάζω μπαταρίες και ξαναπιάνουμε την κουβέντα από κει που σταμάτησε να ηχογραφείται. Αυτά είναι όλα όσα είπαμε:

 

Με ποιον μιλάω;
Μιλάς μ` ένα βιβλίο, το Codex Magnum. Μιλάς μ` ένα βιβλίο που φτιάχνεται σε τόμους και θα ολοκληρωθεί με το θάνατο ενός Μάγου.

Εσύ είσαι το βιβλίο ή ο συγγραφέας του;
Εγώ είμαι και το βιβλίο και ο συγγραφέας του.

Βιβλίο και συγγραφέας ταυτίζονται;
Ναι, γιατί είναι η ζωή μου.

Και θα γράψεις εσύ το θάνατό σου ή το θάνατο ενός άλλου Μάγου;
Όχι, αυτό το βιβλίο δεν είναι ένα λογοτεχνικό βιβλίο. Είναι ένας κώδικας, ένα σύστημα αυτοπραγμάτωσης, για το πώς μπορεί κάποιος να γίνει ισχυρός Μάγος. Θα ολοκληρωθεί με τα τελευταία ξόρκια, μόλις πεθάνω.

Και ποιος θα τα γράψει;
Εγώ θα τα ‘χω γράψει και το βιβλίο θα δημοσιευθεί τότε, μετά θάνατον.

Κι αν πεθάνεις σε πενήντα χρόνια;
Το βιβλίο συνεχίζεται, γιατί η μαγεία είναι το πιο ευρύ και το πιο αρχαίο πράγμα στον κόσμο. Τόσο αρχαίο, όσο κι ο άνθρωπος. Ακόμα και οι πρωτόπλαστοι δημιουργήθηκαν με μαγεία. Όταν ο Θεός έπλασε τον Αδάμ και την Εύα, ουσιαστικά έκανε μαγεία. Το ίδιο περιστατικό υπάρχει και στην Αίγυπτο, με τον Κνουμ, το μέγα αγγειοπλάστη του σύμπαντος. Όλες οι θρησκείες συνδέονται και οδηγούνε στη μαγεία. Η μαγεία είναι ένα ευρύτατο σύστημα. Δεν υπάρχει μία μαγεία. Υπάρχουν τόσες, όσοι είναι και οι πολιτισμοί των ανθρώπων.

Παράλληλα με τη μαγεία όμως υπάρχουν και οι θρησκείες. Μήπως η μαγεία καταλήγει κάποια στιγμή να είναι η θρησκεία των αποκλεισμένων;
Δεν είναι κοινωνικό το θέμα. Όλες οι θρησκείες, για να σταθούν, χρειάζονται μαγεία. Όλο το τελετουργικό της χριστιανικής Εκκλησίας, με τα χρυσά δισκοπότηρα, την Αγία Τράπεζα, το σώμα και το αίμα του Χριστού, είναι τελετουργική μαγεία. Το πρόβλημα με τις θρησκείες είναι ότι, επειδή χρειάζονται κανόνες για να αντέξουν και να μπουν στο κοινωνικό σύνολο, καταλήγουν, αντί να απελευθερώνουν τον άνθρωπο, πράγμα που κάνει η μαγεία, να τον καταπιέζουν. Δε μιλάνε για ανάγκες όπως σεξ, πλούτος, υγεία, δυναμική, τεχνολογία. Ειδικά οι μονοθεϊστικές θρησκείες, παρ` ότι έχουν προσφέρει πολλά, όπως ο βουδισμός, που έχει προσφέρει απίστευτους διαλογισμούς στη μαγεία, εν τούτοις καταλήγουν να καταπιέζουν τους ανθρώπους και όχι να τους αναπτύσσουν.

Άρα, σύμφωνα με όσα λες, η μαγεία και η θρησκεία δεν είναι αντίθετες έννοιες.
Είναι ακριβώς το ίδιο. Η μαγεία περιλαμβάνει διάφορα συστήματα. Για να σου δώσω να καταλάβεις, υπάρχει φυσική μαγεία, όπου χρησιμοποιούμε κρυστάλλους, βότανα. Υπάρχει θρησκευτική μαγεία, μαγεία των θεών: χρησιμοποιούμε θεότητες, αγίους. Υπάρχουν τα τέσσερα στοιχεία: η γη, ο αέρας, το νερό και η φωτιά. Υπάρχει θεληματική μαγεία, του Aleister Crowley, που το μότο του είναι “κάνε ό,τι θέλεις” κι έχει να κάνει με τη μαγεία που βγαίνει από μέσα μας. Η μαγεία είναι ανάγκη. Είναι η πιο αρχαία ανάγκη. Ο Θεός είναι ενέργεια που έχουμε εμείς κατασκευάσει. Δεν είναι κάτι κακό. Ακόμα και η παλιά, η μαγεία των σατανιστών, η οποία είναι το αντίθετο της χριστιανικής μαγείας – στον παγανισμό δεν υπάρχει Σατανάς -, έχει αλλάξει και έχει γίνει πιο φωτεινή, γιατί οι άνθρωποι βλέπουν το συμφέρον τους. Δε χρειάζεται να θυσιάσεις κάτι – απαγορεύεται μάλιστα. Έχεις επιλογές: μπορείς να ‘σαι λευκός, μαύρος, γκρι Μάγος. Είναι θέμα προσωπικής ηθικής του ατόμου, μέχρι πού θέλει να φτάσει. Δε σημαίνει ότι για να πετύχεις κάτι πρέπει να κάνεις κακό. Ίσα ίσα: λέγεται ότι όσες φορές κάνεις καλό ή κακό, τρεις φορές θα σου ‘ρθει πίσω πιο δυνατό.

Μάγος γεννιέσαι ή γίνεσαι;
Όλοι είμαστε εν δυνάμει Μάγοι. Όλοι οι άνθρωποι έχουν τάσεις. Υπάρχουν όμως κάποιοι αστρολογικοί κανόνες που καθορίζουν αν θα γίνεις ισχυρός Μάγος. Εγώ εκπαιδεύτηκα από τη γιαγιά μου κι από μία πολύ μεγάλη Μάγισσα κοντά στον Αχέροντα. Η καταγωγή μου είναι από ένα πολύ φτωχό μέρος της Ηπείρου. Στο χωριό μου δεν υπήρχαν δέντρα, δεν υπήρχαν σπαρτά, παρά μόνο βράχια. Φαντάσου, υπήρχε μόνο ένα δέντρο! Για να καρποφορήσει αυτό το δέντρο, έπρεπε να κάνουμε μαγεία. Έπρεπε ουσιαστικά να χρησιμοποιήσουμε τη δική μας θέληση για να κάψουμε τους νόμους της φύσης: το κρύο, τον κακό καιρό, το χιόνι. Επομένως η μαγεία για μας ήτανε κάτι σαν ανάγκη, κάτι πάρα πολύ καλό. Μετά, κάναμε μαγεία για την ιατρική. Φαντάσου ότι η περιοχή μας ήταν πολύ αποκομμένη. Δεν υπήρχαν δρόμοι, δεν υπήρχαν γιατροί, δεν υπήρχε μαμή, και το μόνο που είχαμε γύρω μας ήτανε βότανα. Επομένως έπρεπε να χρησιμοποιήσουμε αυτή την ενέργεια. Υπάρχουν υπέροχα ξόρκια στην περιοχή του Αχέροντα. Υπάρχει η μαγεία του νερού και της φωτιάς, και χρησιμοποιούνται πολύ και τα πιάτα. Αυτά τα πιάτα τα ζωγραφιστά, τα ηπειρώτικα, που βλέπεις κρεμασμένα στα σπίτια. Έχουν κι αυτή τη λειτουργία και τη χρησιμότητα, δεν είναι μόνο διακοσμητικά.

Εσύ λοιπόν έγινες Μάγος μέσα στην οικογένειά σου;
Εγώ εκπαιδεύτηκα καλυμμένα, χωρίς να γνωρίζω ότι με εκπαιδεύουν για κάτι τέτοιο. Δε μου `χε πει ποτέ κανείς τη λέξη “μαγεία”. Δεν την είχαμε αυτή τη λέξη στην οικογένειά μου. Και στα 18 – 20 μου την αρνήθηκα, έγινα ένας καριερίστας, και είπα μάλιστα ότι όλα αυτά είναι βλακείες, μέχρι που αντιμετώπισα τεράστιες δυσκολίες, και στα 26 μου άρχισα πάλι να ξυπνάω.

Τι προβλήματα είχες;
Κατάλαβα ότι κάτι δεν πήγαινε καλά στη ζωή μου, όταν έγινε το εξής: ενώ προσπαθούσα να είμαι καλός στη δουλειά μου, οι πελάτες ήταν επιθετικοί απέναντί μου. Και άρχισαν να συμβαίνουν απανωτές βλάβες στο σπίτι μου. Η μαύρη μαγεία χτυπάει τα υδραυλικά, τα ηλεκτρολογικά και τις τηλεπικοινωνίες – ό,τι έχει ροή δηλαδή. Χτυπάει πάντα εκεί και δρα κλιμακωτά. Ενάμιση μήνα πριν είχαν αρχίσει τα προβλήματα. Επομένως κάτι άλλο συνέβαινε, κάτι βλέπαν οι πελάτες μου, που δεν είχε σχέση με μένα. Και κάποια στιγμή, ενώ προχώραγα στην Αθήνα, εντελώς τυχαία με σταματάει κάποιος άνθρωπος και, χωρίς καν να με ξέρει, μου λέει “θέλω να σου μιλήσω”. Καθόμαστε, μου μιλάει, μου λέει να πάω σε κάποια Ιωάννα που ρίχνει τα χαρτιά, γιατί έχω πρόβλημα. Πάω σ’ αυτή την κυρία, και κατά κάποιον τρόπο άνοιξε η ζωή μου σα βεντάλια. Είδα ότι υπήρχαν επιθέσεις από την οικογένειά μου για λόγους περιουσιακούς. Θέλανε να με καταστρέψουν για να μου πάρουν την περιουσία.

Έτσι πιστοποίησες ότι σου είχαν κάνει μάγια;
Όχι, ήταν μια διαδικασία συνεχής. Εκεί πρωτομπήκα σε σκέψεις.


«Η μαγεία, η θρησκεία,
η επιστήμη και η τεχνολογία
θα ενοποιηθούν εκ των πραγμάτων»


Τα χαρτιά τι δείξανε;
Δείξανε την κατάσταση που υπήρχε. Τα χαρτιά δε μπορούν να σου δείξουν αν υπάρχει μαγεία ή όχι. Τα χαρτιά δείχνουνε τι συμβαίνει τη συγκεκριμένη στιγμή στη ζωή μας. Δε μπορούνε να πάνε πάρα πολύ βαθιά. Επειδή η μαγεία αφορά εμάς, πρέπει να ασχοληθούμε εμείς οι ίδιοι. Η μαγεία είναι συνεχής. Ένας μαύρος Μάγος ασχολείται συνεχώς με τους στόχους του. Δεν ασχολείται μία φορά και τελειώνει. Επομένως για να λυθούν τα μάγια, πρέπει να ασχολούμαστε κι εμείς με συνεχείς καθαρισμούς σε πολλά επίπεδα, ώστε να μπορέσουμε να έχουμε αποτέλεσμα.

Άρχισες λοιπόν να ασκείς μαγεία για τον εαυτό σου.
Ναι. Ξεκίνησα με καθαρισμούς, με λυσίματα – μου πήρε δύο χρόνια. Η μαγεία επηρεάζει επτά γενεές πίσω. Επομένως εγώ έπρεπε να ασχοληθώ με τους νεκρούς προγόνους μου και να λύσω μαγεία αυτονών, να τους χειριστώ σα να `ταν ζωντανοί, για να μπορέσω να λύσω και τη δική μου. Δεν είναι κάτι εύκολο. Απαιτεί ενέργεια και χρόνο. Κι όταν άρχισα να λύνω τα μάγια, άρχισα να χτίζω και πάλι τη ζωή μου.

Και μετά, αφού έμαθες, είπες να ασκείς τη μαγεία και για τους άλλους.
Μετά έγινε το εξής: Επειδή η δουλειά μου είναι στον τομέα της ιατρικής, είδα ότι μπορώ και να θεραπεύσω μέσω της Μαγείας. Είδα ότι πολλά προβλήματα προκύπτουν από ψυχολογικά θέματα, που δημιουργούνται λόγω μαγικών επιθέσεων. Έτσι άρχισα να ασχολούμαι με τη μαγεία για θεραπευτικούς σκοπούς και – πίστεψέ με! – έχει πολύ σοβαρά αποτελέσματα! Βέβαια πάει πολύ αργά, γιατί είναι δύσκολο ν’ αλλάξεις την ύλη, πάει όμως πολύ καλά!

Με το αζημίωτο βέβαια!
Δεν είναι πάρα πολλά τα χρήματα που ζητάμε. Ουσιαστικά η μαγεία δεν κοστολογείται.

Κόβεις αποδείξεις;
Δυστυχώς, δεν υπάρχει κωδικός στην Εφορία!

Τι σόι μάγος είσαι τότε; Γιατί δε φτιάχνεις έναν;
Ίσως επειδή δε με συμφέρει! Και μιας και μου ανέφερες την Εφορία, να σου πω ότι η μαγεία υπάρχει παντού γύρω μας. Από τις τράπεζες μέχρι και τα λογότυπα εταιρειών! Ακόμα, μια γυναίκα που φορά ένα άρωμα, ένας τραπεζικός υπάλληλος κουστουμαρισμένος, είναι κι αυτοί μάγοι.

Αυτό δεν είναι γοητεία;
Η γοητεία είναι επίσης μαγεία. Για να γοητεύσεις ένα πνεύμα, έναν άγγελο, μια νεράιδα ή έναν θεό, θα πρέπει να μιλήσεις ποιητικά, να φέρεις δώρα, προσφορές. Υπάρχει κάτι που ονομάζεται γοητεία και διαταγή στη μαγεία. Όταν ζητάμε κάτι, χρησιμοποιούμε τη γοητεία, χρησιμοποιούμε την ποίηση. Ο μεγαλύτερος Μάγος ήταν ο Σαίξπηρ. Μάλιστα μιλούσε για “λόγια μαγικά” και χρησιμοποιούσε το δεκατετράεδρο, μια συγκεκριμένη τεχνική που είχε αναπτύξει και ήταν ο τρόπος του να γράφει, να χρησιμοποιεί “λόγια δύναμης”, όπως έλεγε κι ο ίδιος.

Εσύ χρησιμοποιείς Σαίξπηρ στη δουλειά σου;
Ναι, είναι από τους ποιητές που πραγματικά πιστεύω ότι αναπτύσσει τη δύναμη. Καταραμένους ποιητές, Ρεμπώ, Μπωντλέρ, δε χρησιμοποιώ, γιατί το συναίσθημα της ποίησής τους είναι σχεδόν χυδαίο. Βρίζουνε. Αυτούς θα τους χρησιμοποιήσουμε μόνο αν θέλουμε να κάνουμε μαύρη μαγεία, ερωτική λαγνεία, αν θέλουμε ν` ανάψουμε τον πόθο σε έναν άντρα ή σε μια γυναίκα, να τρελάνουμε το μυαλό τους.

Τι άλλα κείμενα χρησιμοποιείς;
Ψαλμούς του Δαβίδ, Ορφικά Κείμενα. Έχω συγκεκριμένα κείμενα που χρησιμοποιώ για τις δικές μου τελετές. Τα κείμενα αυτά είναι μυστικά, γιατί έχουν αναπτύξει δική τους δόνηση: από ιερά ονόματα μέχρι ποίηση, επίκληση των θεών.

Τα κείμενα αυτά τα επέλεξες εσύ μόνος σου;
Η μαγεία είναι κάτι πολύ δυναμικό, που αναπτύσσεται μέσα στα χρόνια. Δεν είναι κάτι έτοιμο που επιλέγεις. Είναι κάτι που δημιουργείς. Επειδή ο κάθε Μάγος έχει συγκεκριμένη εξειδίκευση και ταλέντο, αναπτύσσει δικό του σύστημα με βάση τη σχέση που έχει αναπτύξει με τη θεότητα. Μπορεί σ’ αυτή την περίοδο της ζωής μου να συνεργάζομαι με μια συγκεκριμένη θεότητα, την Εκάτη, μπορεί όμως σε άλλη περίοδο να αλλάξω και να συνεργαστώ με την Αφροδίτη.

Και ανάλογα διαλέγεις και τα κείμενα.
Βέβαια! Το ύφος, ακόμα κι η γραμματική, παίζουν ρόλο. Η ελληνική γλώσσα έχει μαγεία από μόνη της.

Ένα κείμενο λοιπόν το προσλαμβάνει διαφορετικά ένας Μάγος απ’ ό,τι ένας ποιητής, ένας ηθοποιός, ένας φιλόλογος ή ένας τυχαίος αναγνώστης;
Φυσικά. Γιατί ένας Μάγος χρησιμοποιεί αναπνοές. Υπάρχουν βουλγάρικα και ούγγρικα συστήματα αναπνοών, τα οποία προγραμματίζουν τον εγκέφαλο με τέτοιον τρόπο ώστε να αποκτά συγκεκριμένη δύναμη, δόνηση.

Τα μάγια πού πιάνουν πιο εύκολα; Στους πτωχούς τω πνεύματι ή στους έξυπνους και μορφωμένους;
Δεν έχει σημασία. Η ψυχή της μαγείας είναι η φυσικότητα, ο φυσικός άνθρωπος. Και συνήθως, στα παλιά χρόνια, οι πολύ καλοί Μάγοι ήταν οι αγράμματοι. Σήμερα οι πιο καλοί Μάγοι δεν είναι αυτοί που είναι αγράμματοι, αλλά αυτοί που είναι κοντά στη φύση τους. Είναι θέμα αυτογνωσίας. Για να γίνει κάποιος καλός Μάγος πρέπει να δει ο ίδιος σε ποια στοιχεία είναι καλός, πού νιώθει άνετα: στη θάλασσα; στο βουνό; σε μια πόλη;

Εγώ όμως άλλο σε ρώτησα. Όχι για αυτούς που ασκούν τη μαγεία αλλά γι’ αυτούς στους οποίους ασκείται.
Δεν έχει σημασία αν είσαι μορφωμένος ή αμόρφωτος. Η μαγεία θα σε πιάσει το ίδιο.


«Ναι, στην Ελλάδα θα πρέπει
να αρχίσουμε να φερόμαστε
πιο ευγενικά στους νεκρούς.
Να κάνουμε θυσίες στους τάφους.
Άρεσε σε κάποιον η ρετσίνα;
Θα του πάμε στον τάφο του ρετσίνα»

Δηλαδή τα μάγια πιάνουν το ίδιο σ’ έναν αλαφροΐσκιωτο και σ’ έναν ορθολογιστή;
Η παγίδα του ορθολογιστή είναι ο ορθολογισμός του και τα μάγια τον πιάνουν ακόμα περισσότερο, γιατί δε μπορεί να ξεφύγει! Είναι γελοίο, αλλά επειδή ο ορθολογιστής δε μπορεί να φανταστεί καν ότι υπάρχει κι αυτό, αυτή είν` η κατάρα του. Και μένει εκεί για περισσότερο χρόνο ή και για πάντα.

Ενώ ο αλαφροΐσκιωτος μπορεί και να ξεφύγει;
Ο αλαφροΐσκιωτος, επειδή έχει την ικανότητα να επικοινωνεί μ` αυτά τα πνεύματα, είναι πολύ πιο εύκολο να συνομιλήσει μαζί τους και να βρει τρόπους να ξεφύγει. Και πιο γρήγορα.

Έχεις αντικρίσει δαίμονες, θεούς;
Δε βλέπεις μια θεότητα με τα φυσικά σου μάτια. Κατά κάποιον τρόπο επιλέγει η θεότητα να ταυτιστεί μαζί σου. Όταν υπάρχει στο χώρο ένας θεός, αυτό που γίνεται είναι να αλλάζει η ατμόσφαιρα, να αλλάζει ο αέρας. Αναδύονται λιβάνια εκεί που δεν υπήρχαν. Βλέπεις τη φλόγα των κεριών να αναπτύσσεται σε μη φυσικά επίπεδα. Νιώθεις να αλλάζεις μέσα σου, να γαληνεύεις. Ή αντίθετα, αν ο θεός είναι οργισμένος, φτάνεις κι εσύ σε επίπεδα οργής που δεν είναι του χαρακτήρα σου. Από κει και πέρα, αυτούς που μπορούμε να δούμε σίγουρα, είναι οι άνθρωποι που έχουν υπάρξει. Μπορούμε να δούμε νεκρούς και αγίους.

Μπορώ να δω μόνο νεκρούς που γνώριζα προσωπικά ή και ιστορικά πρόσωπα; Μπορώ να δω, για παράδειγμα, το Ρήγα Φεραίο;
Πρέπει να έχεις κάποιο συναισθηματικό δεσμό μαζί του και να σε έχει αποδεχτεί το πνεύμα του.

Εγώ τον θαυμάζω από μικρός, μα δεν ξέρω αν κι αυτός με αποδέχεται. Πώς θα το μάθω;
Αν τα συναισθήματά σου είναι αληθινά – γιατί μην ξεχνάς ότι τα πνεύματα κατανοούνε την καρδιά, το συναίσθημα – και το πνεύμα του δει ότι μπορεί μέσα από σένα να αναπτύξει τους στόχους που είχε στο παρελθόν, τότε όχι απλά θα σε βοηθήσει, αλλά θα σου δώσει όπλα, ανθρώπους, οικονομικές απολαβές, ακριβώς για να δουλέψεις το όραμά του. Οι νεκροί έχουν μεγάλες δυνάμεις, και κάτι το οποίο πρέπει να τονίσω είναι ότι υπάρχουν πολιτισμοί όπως ο ινδικός και ο αιγυπτιακός, που στηρίζονται στη δύναμη των νεκρών. Και στην Ελλάδα θα πρέπει να αρχίσουμε να φερόμαστε πιο ευγενικά στους νεκρούς. Να κάνουμε θυσίες στους τάφους. Άρεσε σε κάποιον η ρετσίνα; Θα του πάμε στον τάφο του ρετσίνα.

Το κάνουν αυτό οι Πόντιοι, στο νεκροταφείο του Σχιστού.
Ακριβώς. Οι νεκροί μπορούν να δώσουν πάρα πολλά – χρήματα κυρίως. Το πρόβλημα με τους νεκρούς είναι ότι δε μπορούν να δώσουν υγεία, γιατί δεν έχουν ζωική ενέργεια. Είναι επικίνδυνο να δώσουν αγάπη, γιατί θα εμπλακούν συναισθηματικά στην αγάπη σου. Μη ζητήσεις έρωτα από τους νεκρούς, γιατί θα πάρουν τη θέση σου. Υπάρχουν νεκροί που δεν έχουν αποκοπεί από αυτό τον κόσμο, και έχουν φυλακιστεί ανάμεσα στους δύο κόσμους και προσπαθούν να επιστρέψουν.

Είναι αυτό που λέμε φαντάσματα;
Ναι. Κάποιοι που ήταν πολύ συνδεδεμένοι με τις σαρκικές απολαύσεις. Μανάδες που έχουν πεθάνει βίαια και έχει μείνει το παιδί τους εδώ και προσπαθούνε να επιστρέψουν. Άνθρωποι που έχουν πεθάνει σε πολέμους άδικα. Αυτοί είναι θυμωμένοι νεκροί και προσπαθούν να επιστρέψουν και να περάσουν τις πύλες.

Η επίκληση των νεκρών είναι πνευματισμός ή κάτι άλλο;
Είναι νεκρομαντεία. Χρησιμοποιούνταν στον Αχέροντα. Είναι κάτι πολύ επικίνδυνο, γιατί αποκτάς έναν περίεργο δεσμό με το νεκρό, με αποτέλεσμα ο ίδιος ο νεκρός να έχει πρόσβαση στο ασυνείδητό σου.

Στατιστικά περισσότερο οι άντρες ή οι γυναίκες ασχολούνται με τη μαγεία;
Περισσότερες είναι οι γυναίκες, κι αυτό συνέβαινε πάντα. Γιατί οι γυναίκες παλιά δε δούλευαν και είχαν περισσότερο χρόνο, αλλά και επειδή δεν έχουν τη μυϊκή δύναμη του άντρα, γι` αυτό άμυνά τους είναι η μαγεία. Επίσης οι γυναίκες είναι πιο συναισθηματικές, κάνουν στο μυαλό τους τα πράγματα περίπλοκα, γι` αυτό χρειάζονται τη μαγεία.

Πόσοι Μάγοι υπάρχουν σήμερα στην Αθήνα; Έχεις καθόλου εικόνα;
Υπάρχουν 13.000 εγγεγραμμένοι σε forum, που επικοινωνούνε και ανταλλάσσουνε ξόρκια, πληροφορίες και συστήματα ανάπτυξης. Η μαγεία αυτή τη στιγμή αναπτύσσεται με ταχύτατους ρυθμούς. Έχουν γίνει πολλοί οι θεοί. Έχουμε φτάσει να επικαλούμαστε μέχρι και την τυφλή μάγισσα Μπάμπα Βάνγκα από τη Βουλγαρία. Μιλάμε για μια “βιομηχανία Μάγων”, που ταξιδεύουν σε ενεργειακούς τόπους, από τον Αχέροντα και την Ακρόπολη ως το Stonehedge, αγοράζουν βιβλία, κρυστάλλους, φτιάχνουν έλαια, βότανα. Μάλιστα, επειδή τα τελευταία χρόνια έχουν ανέβει οι άνθρωποι πνευματικά και νοητικά, η ψυχή της μαγείας δεν είναι πια πρωτόγονη όπως ήτανε. Έχει αλλάξει. Έχει γίνει πιο φωτεινή. Ακόμα κι αυτοί που ασχολούνται με το σατανισμό, στον οποίο εγώ δεν πιστεύω, γιατί πιστεύω μόνο στους θεούς και στην ευθύνη του ανθρώπου να κάνει καλή ή κακή χρήση της θεϊκής ενέργειας, ακόμα κι αυτοί έχουν γίνει πιο καλοί, πιο φωτεινοί.

Μπορούμε να πούμε λοιπόν ότι η μαγεία ανέβηκε επίπεδο;
Έχει γίνει σα θεουργία πλέον η μαγεία. Αναφερόμαστε πια σε θεότητες που είναι πιο ευγενικές. Η ίδια η μαγεία επέλεξε να αλλάξει, επειδή αλλάξαμε εμείς. Οι άνθρωποι οδηγούνται σε μια άλλη δόνηση που θα είναι πιο κοντά στη φύση, πιο κοντά στην τεχνολογία. Η μαγεία, η θρησκεία, η επιστήμη και η τεχνολογία θα ενοποιηθούν εκ των πραγμάτων και θα καταλάβουμε τελικά ότι οι θρησκείες είναι κάτι κατασκευασμένο από εμάς και ότι σε προσωπικό επίπεδο εμείς είμαστε θεοί και βασιλιάδες και μάγοι στο μικρόκοσμό μας.

Σου πέρασε απ` το νου ότι τόση ώρα που σ` ακούω μπορεί να σκέφτομαι πως είσαι ένας τσαρλατάνος;
Φυσικά, και έχεις δίκιο που το σκέφτεσαι!

Εγώ δεν είπα ότι το σκέφτομαι. Ή είσαι τόσο Μάγος που μπορείς και διαβάζεις τη σκέψη μου;
Ίσως ο λόγος που γίνεται αυτή η συζήτηση να είναι επειδή πιστεύεις στη μαγεία.

Κι αν ήρθα να σε κοροϊδέψω;
Τότε θα σε κοροϊδέψει η ίδια η μαγεία! Ό,τι κάνεις, καλό ή κακό, επιστρέφει σε σένα τρεις φορές. Επομένως είσαι υπεύθυνος για ό,τι πρόκειται να συμβεί.


«Στο χωριό μου δεν υπήρχαν δέντρα,
δεν υπήρχαν σπαρτά,
παρά μόνο βράχια.
Φαντάσου, υπήρχε μόνο ένα δέντρο!
Για να καρποφορήσει αυτό το δέντρο,
έπρεπε να κάνουμε μαγεία»

 

Έστω ότι δε σε κοροϊδεύω, αλλά ήρθα εδώ επειδή σε χρειάζομαι. Λοιπόν, τι μπορείς να κάνεις για το ΑΣΣΟΔΥΟ, για να πάει καλά;
Τι θέλεις; Διαφημίσεις; Δημοσιότητα;

Ας πούμε διαφημίσεις, γιατί ξεκινάμε και άφραγκοι.
Λοιπόν, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να δουλέψετε σε ημέρα Δία, δηλαδή Πέμπτη.

Πέμπτη βγαίνουμε! 1 Ιουνίου!
Σούπερ! Ούτε Μάγοι να ήσασταν! Βγαίνετε αστρολογικά τη σωστή μέρα. Και μάλιστα βγαίνετε και Ιούνιο, που συνδέεται με τον Καρκίνο, που έχει να κάνει με νερό και ουσιαστικά με χρήματα και διαφήμιση. Αυτό που έχω να σας πω είναι ότι πρέπει να πάρετε ένα χαρτί Α4 ή μισό Α4, να κάνετε μια πεντάλφα ή ένα σταυρό – ό,τι σας κάνει εσάς να νιώθετε άνετα. Μπορείτε να σχεδιάσετε μια πεντάλφα και μέσα να κάνετε το σήμα του γιν και του γιαν. Και πάνω στο χαρτί να γράψετε αυτό που θέλετε. “Θέλουμε να γεμίσουμε διαφημίσεις”. Μπορείτε να κάνετε και το 4, το σύμβολο του Δία. Και μετά το κρατάτε στο στήθος σας, το ακουμπάτε στην καρδιά σας, το φορτίζετε, φαντάζεστε αυτό που θέλετε να πετύχετε και το καίτε στη φλόγα ενός κεριού. Ο τρόπος που θα καεί θα δείξει πόσο γρήγορα θα γίνει αυτό που θέλετε. Και καθώς θα καίγεται το χαρτί θα πείτε ένα ξόρκι: “Έτσι όπως φλογίζει ετούτο το χαρτί, δύναμη της φωτιάς δώσε μας διαφημίσεις, δώσε μας χρήματα, δώσε μας ενέργεια, για το ΑΣΣΟΔΥΟ να πάνε όλα καλά”. Λόγια καρδιάς, “λόγια μαγικά”, όπως έλεγε ο Σαίξπηρ.